Rouw en Verlies

Omgaan met rouw en verlies
Er zijn veel ingrijpende en verdrietige gebeurtenissen die iemand kunnen overkomen. Iedereen verwerkt verlies op zijn of haar eigen manier. Het tempo en de duur van het verlies- of rouwproces verschillen per persoon. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een relatie, gezondheid, werk of materiële zaken.

Vaak bieden familie, vrienden of anderen genoeg steun om verlies te helpen verwerken. Als dit echter niet voldoende begrip, structuur, diepte of vertrouwe-lijkheid biedt, overweeg dan een gesprek met een onafhankelijke deskundige.

Rouw en Verlies

Hoe counselling kan helpen
Counselling helpt emoties en gedachten hanteerbaar te maken en voorkomt extra pijn en verdriet. Het kan vorm geven aan een nieuw leven, zonder het oude te vergeten.

Openhartige gesprekken helpen om de pijnlijke werkelijkheid onder ogen te zien, te aanvaarden en een plek te geven. Goed luisteren naar je verhaal en je behoeften helpt je om uit te vinden wat jouw helingsproces ondersteunt en wat troost biedt, zodat je verder kunt.

Kwaliteit van leven
Sommige problemen zijn moeilijk op te lossen. Toch kan ‘er anders mee omgaan’ wel degelijk de kwaliteit van leven verho-gen. Wie bijvoorbeeld een ernstige ziekte heeft, ziet veel veranderen. Leren leven met gemis, lichamelijke beperkingen, een handicap of pijn, kan diepe gevolgen hebben. Emotioneel en praktisch. Vertrouw-de zekerheden vallen weg, het zelfbeeld wordt aangetast en toekomstverwachtingen wankelen. In relaties, gezin, vriend-schappen en werk is nieuwe balans nodig.

Zelf op jonge leeftijd geconfronteerd met verlies, kent Marcus uit eigen ervaring de invloed hiervan op het leven en de persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kan hij nu op een begripvolle en warme manier anderen ondersteunen.

Copyright © 2005 - 2020   Stap na Stap |  KvK: 55608663  |  Tel. 06 47604423