Counselling

Eigen oplossingen
Counselling is gericht op het oplossen van problemen en het anders omgaan met lastige situaties. Uitgangspunt hierbij is, dat jij de expert bent. Je hebt namelijk zelf de oplossingen voor je eigen leven. In wezen helpt counselling je, door middel van gestructureerde technieken, om die oplossingen zelf te ontdekken.

Dit in tegenstelling tot traditionelere vormen van hulpverlening.

Zo'n relatief nieuwe vorm van hulpverlening als counselling is erg in opkomst. De behoefte aan persoonlijke begeleiding, die uitgaat van iemands eigen kracht bij het vinden van oplossingen, groeit nu eenmaal sterk.

Counselling

Zo werkt het
Effectieve en vertrouwelijke gesprekken maken dat je een goed nieuw zicht krijgt op je eigenlijke probleem en situatie. Ik luister aandachtig, voel met je mee, ben open en respectvol, en stel jou centraal.

Wat is voor jou de gewenste situatie of oplossing? Wat zijn je mogelijkheden, blinde vlekken of valkuilen? Ik help je een actieplan te maken en ondersteun je als gewenst tijdens de uitvoering.

Ik oordeel niet en zal je niet vertellen wat je moet doen, of hoe je het moet aanpakken. Ontdek zelf wat het best bij je past en maak zo weloverwogen je eigen beslissingen.

 

voor wie?...>

Duurzame resultaten
Snel en helder inzicht krijgen in je gedachten, gevoelens en patronen? Counselling draagt bij aan nieuw toekomstperspectief, maakt doelen en aanpak duidelijk.

Counselling geeft je weer controle over je leven: versterk je zelfredzaamheid en je bent beter opgewassen tegen toekomstige uitdagingen.

Copyright © 2005 - 2020   Stap na Stap |  KvK: 55608663  |  Tel. 06 47604423