Jeugd en Gezin

Wat is Voice Dialogue?
Een flexibele methode waarbij je diepgaand contact hebt met de verschillende kanten van je persoonlijkheid. Deze deel- of subpersonen hebben een eigen energie en intenties, gedachten, gevoelens en gedragingen.

Sommige van deze ikken leven we niet of nauwelijks omdat we ze verstoten hebben en anderen hebben een (te) groot aandeel in ons leven. Veel voorkomende delen zijn de beschermer, de innerlijke criticus, de perfectionist, de drammer, de behager of pleaser en het innerlijk kind.

Jeugd en gezin

Hoe werkt het?
De begeleider gaat in gesprek met een bepaalde deelpersoon. Door deze letterlijk een stem en plek in de ruimte te geven ontstaat een dieper en objectiever bewustzijn. Je leert zo om vriendelijk en wijs, vanuit een ‘middenpositie’ delen in te zetten en om minder ongewenst (automatisch) gedrag te vertonen.

Tussen sessies in kun je oefenen met delen die over- of onderontwikkeld zijn om patronen en delen te transformeren.

Wat brengt het?
Voice Dialogue helpt om innerlijke balans te creĆ«ren en om een bewuster, energieker, gezonder en vrijer leven te leiden, vanuit je ‘ware’ zelf. Het vergroot je zelfkennis, zelfacceptatie, zelfwaardering en zelfvertrouwen.

Centraal binnen het voice dialogue proces staat het werkelijk vervullen van onvervulde emotionele (kind) behoeften zoals veiligheid en acceptatie, in plaats van afhankelijkheid van anderen of verslavingen. Dit heeft een positieve uitwerking op de relatie met jezelf en anderen.

Copyright © 2005 - 2020   Stap na Stap |  KvK: 55608663  |  Tel. 06 47604423