top of page
logo sns kleinere witrand.jpg

Wat is Mindfulness?
Als je mindful bent, ben je bewust met je aandacht in het hier en nu, op een niet (ver)oordelende manier. Dat lijkt simpel, maar blijkt vaak lastig in onze drukke levens als we vaak meer aan het denken zijn dan dat we ons leven ervaren. Door het leren sturen van je aandacht en door het oefenen van acceptatie, openheid, loslaten, vriendelijkheid en mildheid ontstaat meer ruimte om vanuit innerlijke rust te leven.

Praktische toepassingen van meditatie
De combinatie van oosterse meditatietechnieken met moderne inzichten uit de westerse psychologie heeft een uiterst krachtige methode doen ontstaan. Dit maakt eeuwenoude wijsheid praktisch toepasbaar op het werk, thuis, in relaties en bij spanning of stress.

 

Wetenschappelijk neurologisch onderzoek wijst uit dat de invloed van mindfulness op de fysieke en mentale staat van de mens bijzonder positief is. Het bevordert de gezondheid en het algemeen gevoel van welbevinden.

Individueel of groepstraining

Tijdens een coaching- of counsellingtraject kunnen desgewenst elementen en oefeningen van mindfulness geïntegreerd worden.

Het is ook mogelijk om mindfulness in een training van acht sessies te leren, zowel in een kleine groep als individueel.                                                                  

​Mindfulness cursusinformatie
De cursus mindfulness wordt gegeven in groepen tussen de 6 en 12 mensen, aan de hand van het MBSR / MBCT programma, dat vooral ervaringsgericht is.

 

Tijdens de cursus volgen oefeningen, ervaringen delen en uitleg, over bijvoorbeeld stress en aandacht, elkaar af. Het is een intensieve cursus, waarin deelnemers worden gestimuleerd om zelf dagelijks te oefenen.

Kijk op www.mindfulnessleren.nl (onderdeel van Stap na Stap) voor meer informatie en data van de groepstrainingen en workshops.

Mindfulness voor wie? >

mindfulness-den-haag.jpg
bottom of page