top of page

CUSTOMER SERVICE

Mijn naam is Marcus Zeven-Jansen en ik ben de oprichter van praktijk Stap na Stap. Mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen is mijn passie. Met aandacht voor zowel de wensen van het hoofd als de verlangens van het hart, geef ik betrokken ondersteuning bij het oplossen van problemen, het behalen van doelen en bij persoonlijke ontwikkeling. Mijn uitgangspunt hierbij is dat jij de expert bent van je eigen leven!

logo sns kleinere witrand.jpg

De volgende opleidingen heb ik o.a. afgerond: Academisch en Specialist Counsellor en Coach, Voice Dialogue Facilitator, Mindfulness Trainer, Lichaams- gerichte Diagnose en Interventies (Lichaamswerk), NLP Practitioner, Intuïtieve ontwikkeling, energetische Healing en Reading. Verder heb ik meerdere workshops en cursussen gevolgd bij Dr. Joe Dispenza (gedragsverandering, manifesteren en meditatie) en Anodea Judith (chakra psychologie) en op het gebied van imaginatie (visualisatie) en rouw- en verliesbegeleiding.

Ik heb ruime ervaring met uiteenlopende vragen. Met name ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoeligheid (HSP), stressmanagement en -preventie. en versterken van zelfvertrouwen (zelfrealisatie).

Al meer dan 30 jaar heb ik ervaring met verschillende vormen van meditatie (o.a. mindfulness, vipassana), yoga en chi kung. Bovenal heb ik een grote belangstelling voor alles wat met bewustwording, gedragsverandering, persoonlijke groei en spiritualiteit te maken heeft.

Lidmaatschappen
Ik sta geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), The European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en de Stichting Counselling.

Missie
"Ïk streef er naar om door middel van persoonlijke begeleiding mensen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, zichzelf te helen en hun potentieel volledig te leven. Zo wil ik bijdragen aan een bewustere wereld waarin we op een positieve, ontspannen en liefdevolle manier met elkaar omgaan."

​Werkwijze
Mijn benadering ten opzichte van trajecten is flexibel en afgestemd op jouw tempo en wensen, voor een effectief resultaat. Afhankelijk van de vraag en behoefte van de cliënt werk ik op het mentale, gevoelsmatige of gedragsmatige vlak.

Ik werk graag op een ontspannen, ongedwongen en oplossingsgerichte manier, en maak in overleg gebruik van verschillende methoden en oefeningen. Gelijkwaardigheid, respect, openheid, helderheid, vertrouwen en een positieve instelling staan voor mij centraal.

Opleiding en ervaring

Na jarenlang als probleemoplosser, coach en leidinggevende in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik me vanaf 2005 in mijn eigen praktijk volledig gericht op persoonlijke begeleiding. Sinds 2011 geef ik daarnaast mindfulness en later ook heartfulness trainingen (zie mindfulnessleren.nl ). In 2013 ben ik ‘de Zevende Hemel’, Centrum ter bevordering van Body, Mind & Spirit gestart. De praktijk van Stap na Stap is hier gevestigd en er worden cursussen en workshops op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling gegeven.

missie-coach-den-haag-Marcus.jpg
Stap_na_Stap.jpg
bottom of page